Een animatie inzetten in je marketingcommunicatiemix is een uitstekende keuze. Een animatiefilm kan immers alles visualiseren wat een camera niet kan vastleggen! Benieuwd naar wat er vooral mogelijk is? Lees dan verder.

Uitleganimatie

Leg een product, project of dienst tot in detail uit. Overzichtelijke schema’s, dwarsdoorsnedes van apparatuur en visualisaties van nog te realiseren projecten. Uitleganimaties staan ook bekend als explainimation.

Infographic-animatie

Je wilt mooie resultaten maar al te graag delen. Kwartaalcijfers, jaaromzet, onboarding-resultaten? Laat er een infographic-animatie van maken!

Promotiefilm

Zet jouw bedrijf en diensten in de spotlight met een prachtige video. Ideaal om in te zetten als advertentie of als videocontent op je website.

Logo-animatie

Laat het logo van je bedrijf omtoveren tot een stijlvolle introductievideo. Deze korte clip kan je voor je eigen vlogs, YouTube-video’s of bedrijfsvideo zetten om vanaf de eerste seconde indruk te maken. Ook wel bekend als een bumper.

Social branding

Een pakket met bewegende graphics die jij in je favoriete videosoftware op jouw social media berichten kan slepen. Zo geef je je social media berichten jouw huisstijl mee en zorg je voor dat extra beetje herkenning bij jouw volgers.

Website beelden

Een mooie videoheader bovenaan je website, of geanimeerde GIFjes die de producten en diensten van je bedrijf uitbeelden – en dat allemaal in de kleuren van jouw huisstijl. Geef je website een visuele make-over!

Wat komt er allemaal kijken als je een animatie wilt laten maken?

Brainstorm

Allereerst is er een brainstormsessie om jouw ideeën op papier te krijgen. Welk doel wil je bereiken? Waaruit bestaat de doelgroep? Alle plannen komen op papier te staan.

Script

Na de brainstorm wordt er een script geschreven. Het doel en de boodschap van de video wordt hier geformuleerd. Met jouw feedback ontstaat er een passend script!

Storyboard

Met een storyboard wordt duidelijk hoe de scenes in de animatie er uit komen te zien. Simpele tekeningen geven een beeld van het eindresultaat. Het doel is hier om de klant al snel een visueel voorbeeld van de video te geven.

Styleframes

Nadat het storyboard is afgevinkt kan de visuele identiteit van de animatievideo verder gedefinieerd worden. Met styleframes wordt een aantal opties voor een visuele stijl aangeboden, die aansluit bij jouw huisstijl.

Design en animatie

Zodra er een visuele stijl is gekozen kan het verder uitwerken van de illustraties beginnen. Vervolgens worden alle getekende objecten in beweging gezet – het animeren is begonnen!

Audio

Een video kan niet zonder audio. De juiste muziek en geluidseffecten maken of breken een video. Het is mogelijk om maatwerk achtergrondmuziek onder de video te zetten, of je kan kiezen voor stockmuziek, indien het budget wat krapper is.

Oplevering

Beeld? Check! Audio? Check! De video is klaar en kan nu opgeleverd worden. Het is mogelijk om in allerlei bestandsformaten de video op te leveren, in elke gewenste resolutie. Van kleine GIFjes tot gigantische 4K-video’s.

Marketing

Indien gewenst kan de video ook als marketingtool gebruikt worden. De video kan geplaatst worden op diverse social media- en advertentieplatformen, zodat er een gegarandeerd aantal mensen de video ziet of een landingspagina op jouw website bezoekt. Geen zin om dit zelf te doen? Geen probleem!